Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Για το ALTER «κλάδεψαν» τον Κλαδά...

Το eikosi το έγραψε πρώτο. «Ο Κουρής πίσω από το «φάγωμα» του Κλαδά». Σήμερα μας ακολουθεί και η «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους τρείς κυριότερους λόγους της αποπομπής του Σπύρου Κλαδά, είναι η υπόθεση των πλαστών και εικονικών τιμολογίων του ALTER.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται, ότι στο κανάλι επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα. «Μεταξύ αυτών δέσμευση κατά 50% της περιουσίας 5 στελεχών του ALTER και αναστολή του απορρήτου των καταθέσεων, των κοινών λογαριασμών, των πάσης φύσεως επενδυτικών λογαριασμών, των συμβάσεων και των πράξεων επί παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων και του περιεχομένου των θυρίδων της παραπάνω εταιρείας».

Λύσσαξε μετά από όλα αυτά ο Κουρής, έπιασε λυτούς και δεμένους. Και τα κατάφερε. Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Μπέζα στις 14 Μαρτίου, τα περιοριστικά μέτρα ήρθησαν. Και αυτό για να δωθεί δήθεν στην επιχείρηση χρόνος, να εξηγήσει, όσα της καταλογίζονται και αφορούν πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Η «Ελευθεροτυπία» γράφει, ότι το ύψος αυτών μπορεί να φτάνει στα 38 εκατομμύρια ευρώ (εμείς γνωρίζουμε, ότι φτάνει στα 70).

Οι δυο άλλοι λόγοι μικρότερης σημασίας που οδήγησαν τον Κλαδά στην έξοδο, κατά την εφημερίδα είναι η υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη και η υπόθεση της μη απόδοσης φόρων και χαρτοσήμων από την ΕΠΟ.

Όλη η ιστορία όμως, ήταν το ALTER και ο Κουρής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: