Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Η «Ελευθεροτυπία», μπλέκει τον Κόκκαλη σε υπόθεση κατασκοπίας!

Η «Ελευθεροτυπία», κάνει πρώτο θέμα σήμερα το σκάνδαλο «Siemens» και μπλέκει σε αυτό υπόθεση υποκλοπών (δηλαδή κατασκοπίας). Κατονομάζει ως πράκτορα τον Φόλκερ Γιούνγκ, πέντε χρόνια πρόεδρο της εταιρείας στην Ελλάδα, κολλητό του Κόκκαλη, που τον τοποθέτησε μετά στο Δ.Σ της «Ιντρακόμ».

Η εφημερίδα, σε άρθρο της κυρίας Αριστέας Μπουγάτσου χρησιμοποιεί ως πηγή της το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «Το όνομα του είναι Φόλκερ Γιούνγκ. Το «Der Spiegel», αποκαλύπτει, ότι ο άνθρωπος αυτός, στενά δικτυωμένος επί δεκαετίες με την υπηρεσία πληροφοριών (BND), ήταν η «επαφή» της στο κεντρικό συμβούλιο του ομίλου «Siemens». Στην Ελλάδα, ήταν πρόεδρος της «Siemens Hellas» και μετά τη συνταξιοδότησή του, πήγε στην «Ιντρακόμ», με πρόεδρο τον Σωκράτη Κόκκαλη, στενό του φίλο.

Ο Volker Jung, είναι γεννημένος το 1939, όπως και ο στενός του φίλος Σ. Κόκκαλης. Από το 1991, αναδείχθηκε σε κορυφαίο στέλεχος της «Siemens». Η Αθήνα ήταν το προσφιλές του ορμητήριο και δεν έκρυβε την τάση του για καλή ζωή, μέσα στα πλούτη. Γυναίκες, ελικόπτερα, εκδρομές στα νησιά και ειδικά στην Πάρο, όπου έχει σπίτι».

Η «Ελευθεροτυπία» χαρακτηρίζει το Γιούνγκ σαν το «μάτι των γερμανικών υπηρεσιών στην Ελλάδα». Και ταυτόχρονα, τον μπλέκει με σκάνδαλο κατασκοπίας. Η εφημερίδα προσπαθεί να μπλέξει για άλλη μια φορά (όπως στο παρελθόν με μυστικές υπηρεσίες) και τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέμματα, σ' αυτόν τον σκοτεινό και μυστήριο κόσμο των κατασκόπων; Ποιός ξέρει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: